Ocenění společnosti s ručením omezeným - Pätnická, Lucie (2015)
Hlavním cílem práce je stanovení tržní hodnoty společnosti s ručením omezeným k datu ocenění 31. 12. 2014. Podnikatelská činnost společnosti je rozdělena do čtyř divizí - akumulátory a baterie, měřící technika, zabezpečovací systémy a solární systémy. Finanční analýza je provedena za podnik jako celek, strategická analýza je vzhledem k rozdílným odvětvím, ve kterých jednotlivé divize působí, zpracována pro každou divizi zvlášť. Na základě výsledků finanční a strategické analýzy byla pro ocenění podniku zvolena metoda diskontovaných peněžních toků ve variantě entity. Součástí diplomové práce je také prognóza generátorů hodnoty a finanční plán.