Transformace v terciárním sektoru v České republice v období 1989-1997/1998 - Knobová, Lucie (2015)
Diplomová práce analyzuje proces transformace v terciárním sektoru v Československu resp. České republice v období let 1989-1997/98 s využitím analýzy stavu tohoto sektoru před rokem 1989. Vymezení je dáno rozpadem centrálně plánované ekonomiky a hospodářskou krizí v roce 1997. Hlavním cílem je identifikovat a vysvětlit hluboké změny v československém/českém terciárním sektoru, se zaměřením na mediální sektor. V práci budu zkoumat, zda byla v transformačním období po roce 1989 úspěšnější veřejnoprávní Česká televize nebo zda si efektivněji vedla soukromá komerční Televize Nova. Tuto analýzu podpořím výzkumem v praktické části práce, kdy zhodnotím ekonomický vývoj, samotné fungování a názory na oba druhy televizních stanic.