Transformace v terciárním sektoru v České republice v období 1989-1997/1998 - Knobová, Lucie; Jakubec, Ivan, 1960-; Szobi, Pavel, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce analyzuje proces transformace v terciárním sektoru v Československu resp. České republice v období let 1989-1997/98 s využitím analýzy stavu tohoto sektoru před rokem 1989. Vymezení je dáno rozpadem centrálně plánované ekonomiky a hospodářskou krizí v roce 1997. Hlavním cílem je identifikovat a vysvětlit hluboké změny v československém/českém terciárním sektoru, se zaměřením na mediální sektor. V práci budu zkoumat, zda byla v transformačním období po roce 1989 úspěšnější veřejnoprávní Česká televize nebo zda si efektivněji vedla soukromá komerční Televize Nova. Tuto analýzu podpořím výzkumem v praktické části práce, kdy zhodnotím ekonomický vývoj, samotné fungování a názory na oba druhy televizních stanic.
Vedoucí práce: Ivan Jakubec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses