Finančný cyklus a jeho indikátory - Lešková, Michaela (2016)
Predmetom diplomovej práce je hlbšia analýza finančných cyklov, ktoré sú často krát v pozadí iných finančných tém a ich jasné a presné poznanie stále nie je dostatočné, napriek ich vysokej významnosti, ba až kritickým bodom pre finančnú stabilitu. V práci sa budeme zaoberať indikátormi finančných cyklov, budeme si klásť otázku ako sú jednotlivé finančné cykly, t.j. akciové, úverové a cien nehnuteľností, synchronizované medzi sebou, ale aj s hospodárskym cyklom, a aké dôsledky táto synchronizácia prináša pri pohľade na rôzne scenáre. Zlom vo fáze boomu je často krát spúšťačom finančnej krízy, a preto sa pokúsime zistiť, či je tieto zlomy možné včas predvídať. Rozoberieme odporúčané prispôsobenia politík na finančný cyklus a v konečnej fáze diplomovej práce sa zameriame na analýzu finančného cyklu v Českej republike.