Women in Upper Management : Perceptions of Experts and Female Top Managers - Haškovcová, Kristýna; Pauknerová, Daniela, 1970-; Ticháková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Hlavním cílém této diplomové práce bylo analyzovat současnou situaci žen ve vyšším managementu ve vybraných společnostech s hlavním zaměřením na Českou republiku. Dále prozkoumat baríery, kterým ženy čelí pří jejich cestě na manažerské pozice a poskytnout doporučení budoucím manažerkám. Tato práce se skládá ze dvou částí a to části teoretické a praktické. V první části jsou analyzovány teoretické pojmy spojené s termínem gender, současná situace žen v managementu a ženský styl vedení. Praktická část diplomové práce je rozdělěna na dvě další části. V první části jsou provedeny rozhovory s ženami z vyššího managementu, které pocházejí z různých společností. V druhé části je tato problematika analyzována z pohledu odborníku ze společnosti Hays Česká republika.
Vedoucí práce: Daniela Pauknerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: international management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses