Financování vybraných sociálních služeb pro seniory - Vardanová, Magda (2016)
Předkládaná práce Financování vybraných sociálních služeb pro seniory se zabývá systémem financování sociálních služeb domov pro seniory a domov se zvláštním režimem v České republice. Dále je zaměřena na analýzu nákladovosti a rozbor příjmů u těchto služeb, pokud je poskytovatelem příspěvková organizace, a možným měřením efektivnosti při poskytování služeb. Pro oblast zajištění stávajících služeb v neziskovém sektoru platí specifické rysy financování, jež slouží k zajištění sociálních služeb. Pozornost je věnována také návrhům změn ve stávajícím systému financování. Zdroji analýzy jsou interní data krajů Moravskoslezského a Zlínského, interní data poskytovatelů shromažďovaná pro benchmarking daného kraje a zprávy o hospodaření jednotlivých poskytovatelů služeb.