Financování vybraných sociálních služeb pro seniory - Vardanová, Magda; Maaytová, Alena; Gajdošová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Předkládaná práce Financování vybraných sociálních služeb pro seniory se zabývá systémem financování sociálních služeb domov pro seniory a domov se zvláštním režimem v České republice. Dále je zaměřena na analýzu nákladovosti a rozbor příjmů u těchto služeb, pokud je poskytovatelem příspěvková organizace, a možným měřením efektivnosti při poskytování služeb. Pro oblast zajištění stávajících služeb v neziskovém sektoru platí specifické rysy financování, jež slouží k zajištění sociálních služeb. Pozornost je věnována také návrhům změn ve stávajícím systému financování. Zdroji analýzy jsou interní data krajů Moravskoslezského a Zlínského, interní data poskytovatelů shromažďovaná pro benchmarking daného kraje a zprávy o hospodaření jednotlivých poskytovatelů služeb.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses