Posouzení investice do developmentu brownfieldu v Praze - Krylová, Kateřina (2016)
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením investice do developmentu rezidenčních budov na místě bývalého libeňského přístavu. Jejím cílem je rozhodnout, zda je plánovaný projekt dostatečně výnosný a zjistit částku, za kterou by měl být developer ochoten pozemek koupit. Teoretická část je věnována definování klíčových pojmů, charakteristice investičního rozhodování a metodám hodnocení investic, včetně definování jejich vstupních veličin. V praktické části je nejprve provedena strategická analýza, která hodnotí makroekonomickou situaci v ČR, trh nemovitostí v Praze a konkurenční síly, které na projekt působí. Na základě informací zjištěních ve strategické analýze je následně vyhodnocena investice prostřednictvím metod popsaných v teoretické části. Na závěr jsou výsledky hodnotících metod podrobeny analýze rizik.