Analýza systému penzijního připojištění v ČR mezi lety 1994 a 2015 - Souček, Martin (2016)
Bakalářská práce se zabývá vývojem na trhu penzijního připojištění. Primárním cílem práce je komplexní analýza vývoje penzijního připojištění mezi lety 1994-2015. Práce poskytuje náhled do a shrnutí teoretických přístupů k penzijnímu zabezpečení spolu se souvislostmi s vývojem v České republice. Penzijní připojištění je analyzováno z hlediska podmínek produktu, jeho postupného vývoje, makroekonomických souvislostí a celkového shrnutí jeho kladů a záporů. Práce se následně věnuje komparativní analýze společností působících na trhu, popisu aktuálních změn a nastiňuje budoucí vývoj a možné výzvy pro nové doplňkové penzijní spoření.