Rozhodování veřejných vysokých škol podle ukazatelů kvality - Ludvík, Jiří (2016)
Diplomová práce je zaměřena na systém financování veřejných vysokých škol v České republice. Nejprve jsou předkládány základní charakteristiky vysokého školství a nastíněna návaznost mezi vysokým školstvím, externalitami, lidským kapitálem a hospodářským růstem. Poté se přechází k definování systému financování veřejných vysokých škol a vývoji jednotlivých ukazatelů v tomto procesu. Krátce je v návaznosti na vysoké školství zmíněn i demografický vývoj. Poslední část diplomové práce analyzuje dopad zavedení kvalitativních kritérií na veřejné vysoké školy a využívá se expertního rozhovoru k zjištění, jak tyto změny ovlivňují samotné veřejné vysoké školy.