Rozhodování veřejných vysokých škol podle ukazatelů kvality - Ludvík, Jiří; Urbánek, Václav; Bušovský, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce je zaměřena na systém financování veřejných vysokých škol v České republice. Nejprve jsou předkládány základní charakteristiky vysokého školství a nastíněna návaznost mezi vysokým školstvím, externalitami, lidským kapitálem a hospodářským růstem. Poté se přechází k definování systému financování veřejných vysokých škol a vývoji jednotlivých ukazatelů v tomto procesu. Krátce je v návaznosti na vysoké školství zmíněn i demografický vývoj. Poslední část diplomové práce analyzuje dopad zavedení kvalitativních kritérií na veřejné vysoké školy a využívá se expertního rozhovoru k zjištění, jak tyto změny ovlivňují samotné veřejné vysoké školy.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses