Zdanění dividend - Lodrová, Monika (2016)
Tato diplomová práce se zabývá zdaněním dividendových příjmů plynoucích do České republiky či z ní. Poskytuje náhled na mezinárodní předpisy upravující zdanění a jejich dopad do české legislativy. Soustředí se na definici pojmu dividendy a postupy zdanění. Dále pak práce pomocí modelových příkladů zhodnocuje daňové zatížení fyzických a právnických osob, českých rezidentů v souvislosti s těmito příjmy a dopad na daňové příjmy ČR v souvislosti s výplatou do různých států.