Zdanění dividend - Lodrová, Monika; Tepperová, Jana; Tecl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato diplomová práce se zabývá zdaněním dividendových příjmů plynoucích do České republiky či z ní. Poskytuje náhled na mezinárodní předpisy upravující zdanění a jejich dopad do české legislativy. Soustředí se na definici pojmu dividendy a postupy zdanění. Dále pak práce pomocí modelových příkladů zhodnocuje daňové zatížení fyzických a právnických osob, českých rezidentů v souvislosti s těmito příjmy a dopad na daňové příjmy ČR v souvislosti s výplatou do různých států.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses