Analýza efektivity a udržitelnosti projektů sociální inkluze realizovaných pro romskou menšinu v Ústeckém kraji - Holmanová, Alžběta; Kouřilová, Jana, 1960-; Khendriche Trhlínová, Zuzana, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá kořeny sociálního vyloučení v České republice a rolí neziskového sektoru v oblasti vzdělávání a sociální inkluze. Teoretická část je zaměřena na vymezení pojmu inkluze, mechanismy sociálního vyloučení, jeho příčiny a následky, které může přinést. Dále bude popsána situace v Evropské unii i České republice, možnosti integrace Romů do společnosti a možné zdroje financování. V praktické části budou formou případové studie zkoumány čtyř projekty financované z Fondu pro nestátní neziskové organizace v Ústeckém kraji, které budou analyzovány pomocí projektových dokumentací, rozhovory a zhodnocení proběhlého dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses