Imigrace a její vliv na ceny v Libanonu - Štursa, Mojmír (2017)
Tato práce se zabývá změnami cen během neočekávaného příchodu velkého počtu imigrantů ze Sýrie do Libanonu mezi lety 2012 až 2014. S využitím měsíčních dat o cenách, počtu imigrantů a počtu místních obyvatel byl na Lachově modelu odhadnut celkový efekt imigrantů na libanonské ceny. Výsledný odhad, že zvýšení poměru imigrantů k místnímu obyvatelstvu o jednoprocentní bod sníží ceny v Libanonu o 0,21 (p.b.), je ve shodě s představenou hypotézou a dosavadními teoretickými poznatky. V práci je argumentováno, že důvodem snížení jsou zejména nižší mzdy imigrantů, které plynou z jejich nižší kvalifikace.