Ženy ve vedení firem - Fritscherová, Julie; Hubinková, Zuzana, 1971-; Kaštovská, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem této diplomové práce je analýza současné situace žen na manažerských pozicích v souvislosti s překážkami, které jim brání v kariérním postupu, dále jmenovat vlastnosti a schopnosti, jež s ohledem na svou vedoucí pozici preferují, a v neposlední řadě charakterizovat možnou existenci ženského stylu vedení. V teoretické části práce se orientuji na roli ženy ve společnosti, vysvětluji pojmy spjaté s genderovou problematikou a definuji rozdíly mezi managementem a leadershipem. Dále se zabývám vybranými modely popisující přístup vedoucích ke svým podřízeným. V praktické části práce na základě kvalitativní metody výzkumu zjišťuji, jaký názor k dané problematice zaujímají manažerky v České republice. V závěru diplomové práce poskytuji doporučení pro detailnější výzkum dané oblasti.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses