Režim přenesení daňové povinnosti a jeho budoucnost - Šťastná, Aneta (2016)
Předmětem této diplomové práce je zejména problematika tuzemského režimu přenesení daňové povinnosti jakožto nástroje v boji proti daňovým únikům na DPH a jeho plánované rozšíření. Režim přenesení daňové povinnosti ale není jediným nástrojem v boji proti daňovým únikům na DPH v České republice. V práci jsou proto analyzovány i ostatní používané nástroje. Těmito nástroji jsou kontrolní hlášení, institut nespolehlivého plátce, ručení za nezaplacenou DPH a EET. V závěru práce je provedena komparace jednotlivých nástrojů.