Režim přenesení daňové povinnosti a jeho budoucnost - Šťastná, Aneta; Toman, Petr; Zídková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Předmětem této diplomové práce je zejména problematika tuzemského režimu přenesení daňové povinnosti jakožto nástroje v boji proti daňovým únikům na DPH a jeho plánované rozšíření. Režim přenesení daňové povinnosti ale není jediným nástrojem v boji proti daňovým únikům na DPH v České republice. V práci jsou proto analyzovány i ostatní používané nástroje. Těmito nástroji jsou kontrolní hlášení, institut nespolehlivého plátce, ručení za nezaplacenou DPH a EET. V závěru práce je provedena komparace jednotlivých nástrojů.
Vedoucí práce: Petr Toman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses