Ocenění nemovité věci jako zástavy - Hakl, František Marian (2016)
Oceňování nemovitostí jako zástavy je specifickou činností bankovních ústavů, z čehož pramení v menší míře dostupná teoretická základna a to zejména v českém jazyce. Cílem této práce je analýza možných kategorií hodnot a v jejich rámci konkrétních přístupů k odhadu hodnoty nemovité věci jako zástavy. Následně je provedena konkrétní aplikace stanovení tržní a zástavní hodnoty nemovitosti v souladu s běžnými postupy aplikovanými v bankovním prostředí ČR.