Kritické myšlení - Polách, Miroslav; Jiřinová, Kateřina; Hána, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Tato diplomová práce pojednává o kritickém myšlení. Jejím cílem je definovat přístupy a metody vedoucí ke zlepšení kritického myšlení v rámci rozhodování a řešení problémů. Práce je rozdělena do pěti částí. První část pojednává a charakteru dnešní doby a významu kritického myšlení. Druhá část definuje základní chyby v rozhodování a nabízí metody jejich prevence. Třetí část se zabývá argumentačními fauly a filosofickými přístupy vymezující oblasti vhodné k aplikaci kritického myšlení či umožňující naše rozhodování zjednodušit. Čtvrtá část pojednává o metodách zvyšující naše kognitivní dovednosti a schopnost racionálně myslet. Pátá část obsahuje stručné shrnutí popsaných metod a přístupů ke zlepšení kritického myšlení.
Vedoucí práce: Kateřina Jiřinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses