Analýza vývoje kyperských bank v letech 2010-2016 - Alexandridisová, Julie; Dvořák, Petr, 1960-; Galuška, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá analýzou kyperského bankovního sektoru v letech 2010 až 2016. Cílem práce je popsat dopady nedávné finanční krize na místně působící banky, zhodnotit poskytnutou pomoc kyperským bankám a analyzovat vývoj systémově významných kyperských bankovních institucí, jmenovitě Bank of Cyprus Group, Cooperative Central Bank, Hellenic Bank a RCB Bank Ltd s důrazem na největší bankovní dům na Kypru. Práce čerpá zejména z publikovaných finančních výsledků kyperských systémových bank a z Central Bank of Cyprus za konsolidovaný bankovní sektor. Dále bylo pro účely této práce využito databáze Eurostatu, periodik MMF a EBA spolu s webovými stránkami ratingových agentur.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses