Vypovídací schopnost účetních závěrek obchodních korporací v konkurzu - Hospodka, Jan; Randáková, Monika, 1966-; Bokšová, Jiřina, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Téma diplomové práce jsou účetní závěrky společností, u kterých došlo v roce 2015 k prohlášení konkurzu. Teoretická část práce se věnuje vysvětlení základních pojmů týkajících se insolvence a popisu insolvenčního řízení se specifickým důrazem na konkurz. Kromě toho je teoretická část zaměřena na legislativu týkající se účetní závěrky, rozbor jednotlivých položek rozvahy a výkazu zisku a ztráty s cílem upozornit na problematické části účetní závěrky, které mohou negativně ovlivnit vypovídací schopnost finanční analýzy vycházející z účetních závěrek obchodních korporací v konkurzu. Poslední kapitola teoretické části práce se zabývá vybranými ukazateli finanční analýzy, které budou použity v praktické části práce, a jejich vypovídací schopnosti a omezení. Ve své praktické části se práce věnuje konkrétním společnostem, u kterých byl prohlášen konkurz. Provádí se finanční analýza jejich účetních závěrek po období tří let před prohlášením konkurzu. Cílem je stanovení, zda byla finanční analýza schopna u zkoumaných společností alespoň částečně předpovědět finanční problémy společností, a případně které finanční ukazatele byly v této předpovědi nejlepší.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses