Investice do sportovního talentu - Burda, Pavel (2016)
Cílem diplomové práce je vyhodnotit investici do sportovního talentu mladého tenisty a posoudit rizika této investice. Teoretická část se věnuje klíčovým pojmům souvisejících s prací a použitých metod, které jsou v diplomové práci aplikovány. Praktická část obsahuje vyhodnocení efektivity investice a významnosti rizikových faktorů, které investici ovlivňují. Diplomová práce využívá tradiční dynamické metody k vyhodnocení investice a metody simulace Monte Carlo k vyhodnocení významnosti rizikových faktorů investice. Součástí získávání informací k účelu této diplomové práce je také strukturovaný rozhovor a expertní odhad. Výsledek šetření diplomové práce ukazuje na vhodnost investičního rozhodnutí k podpoře sportovního talentu. Na základě vyhodnocení výsledků šetření diplomové práce jsou doporučena opatření k eliminaci rizik investice a diverzifikace jejich následků.