Ocenění podniku společnosti ZON spol. s r.o. - Brož, Michal (2016)
Diplomová práce na téma "Ocenění podniku společnosti ZON spol. s r. o." je zpracována formou znaleckého posudku a jejím cílem je nalezení tržní hodnoty pro účel hypotetického prodeje k 31. 12. 2014. Práce je rozdělena do pěti částí. První část se věnuje popisu oceňované společnosti. Po ní následuje provedení finanční a strategické analýzy. V následující části jsou analyzovány a plánovány generátory hodnoty zakončené sestavením finančního plánu na období od 2015 do 2020. V poslední části je ZON spol. s r. o. oceněna výnosovou metodou DCF APV s využitím parametrického vzorce pro druhou fázi.