Komparace vybraných kapitol z hospodářské politiky za vlády labouristů (1974-1979) a thatcherismu - Pavlíčková, Ivana; Kovář, Martin, 1965-; Švejdová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Tato bakalářská práce komparuje přístup labouristické vlády v letech 1974 až 1979 a thatcherismu k hospodářské politice. Nejprve uvádí hospodářsko-politický kontext poválečného konsensu a jednotlivých vládních období Margaret Thatcherové. Následně se zabývá analýzou fungování Welfare State v oblastech zdravotnictví a školství. Margaret Thatcherové se zde částečně podařilo aplikovat principy tržního hospodářství. Práce navazuje deskripcí procesu znárodňování a analýzou procesu privatizace. Cílem práce je podat ucelenou analýzu thatcherismu v kontrastu s předchozí intervencionistickou hospodářskou politikou labouristické vlády.
Vedoucí práce: Martin Kovář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses