Vyhodnocení možností a alternativ budoucího využití areálu Tesla Pardubice - Kotora, Vojtěch (2016)
Bakalářská práce se zabývá analýzou brownfieldů na území Statutárního města Pardubice. Blíže poté objasňuje historii a současný stav a diskutuje možná budoucí využití jednoho z těchto brownfieldů, bývalého průmyslového areálu Tesla. Na základě rozhovorů a dotazníkového šetření zjišťuje převažující nespokojenost mezi občany města se současným stavem a rozebírá jednotlivé návrhy revitalizace a využití, jež by mohly být v tomto objektu realizovány. Následně vybírá ten, který je podle autora nejvhodnější a vysvětluje proč. Přínosem práce je zejména ucelený pohled na brownfieldy na území Pardubic, analýzu možností budoucího využití areálu Tesly a zjištění názorů veřejnosti na tyto možnosti.