Analýza hypotečního trhu ČR a Ruska - Alopina, Anna (2016)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou vývoje hypotečního trhu ČR a Ruska v návaznosti na vývoj makroekonomických faktorů. V teoretické části této práce je popsáno postavení a význam hypotečních úvěrů jako součásti úvěrových produktů bank. Další část je věnovaná seznámení čtenáře s druhy hypotečních úvěru, úvěrovým procesem a vlivem makroekonomických faktorů na hypoteční trh. Praktická část je věnována především analýze vývoje hypotečního trhu ČR a Ruska z pohledu vývoje makroekonomických faktorů. V neposlední řadě se věnujeme charakteristice aktuální situaci na hypotečním trhu obou zemí.