Automobilový průmysl a jeho vliv na ekonomiku České republiky v letech 1996 – 2015 - Kolařík, Matěj; Zeman, Martin; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce se zabývá pozicí automobilového průmyslu na českém trhu v časovém období 1996 - 2015 a tedy i důsledky ekonomických krizí pro toto tradiční a klíčový sektor ekonomiky. V rámci teoretické části jsou představeny ekonomické přístupy, jež toto odvětví ovlivňují, zatímco v praktické části je analyzován jeho vliv na ekonomiku prostřednictvím makroekonomických ukazatelů. Stav a vývoj automobilového průmyslu je tak analyzován na základě HDP, exportu, výše mezd, míry nezaměstnanosti, investic a komparován mezi finálními producenty automobilů a dodavatelským sektorem. Získané závěry vedou také k deskripci jak slabých a silných stránek odvětví, tak příležitostí a hrozeb týkajících se budoucího vývoje. Tyto závěry představují zdroj pro návrhy a doporučení, které by měly cílit trvale udržitelný vývoj automobilového průmyslu a eliminaci vlivu ekonomických recesí. Cílem práce je zpracovat a vyhodnotit vývoj a současný stav automobilového průmyslu na vybraných makroekonomických indikátorech.
Vedoucí práce: Martin Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses