Důsledky restriktivní politiky v době recese (na příkladu kontraproduktivní vlády Petra Nečase) - Kos, Tomáš; Babin, Ján, 1954-; Rod, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Tato bakalářská práce: Důsledky restriktivní politiky v době recese (na příkladu kontraproduktivní vlády Petra Nečase) se zabývá fiskální politikou aplikovanou v České republice v letech 2010 až 2013, tedy v období doznívající ekonomické krize. Cílem této práce je zjistit, jaký vliv měla fiskální politika prováděná vládou na českou ekonomiku. Za užití dat Českého statistického úřadu a České národní banky jsem sestavil ekonometrické modely. Na základě těchto modelů jsem došel k závěru, že tehdejší fiskální politika měla negativní vliv na HDP, který vykazoval klesající trend. Stejně tak negativní vliv byl potvrzen u nezaměstnanosti, která se také zvyšovala, a zároveň i u inflace, která byla důsledkem fiskální politiky tlačena pod cíl České národní banky.
Vedoucí práce: Jan Babin
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses