Analýza operačního programu Podnikání a inovace v letech 2007 -- 2013 v rámci programu Rozvoj u minipivovarů v ČR - Kantor, Lukáš (2016)
Cílem práce je zjistit, jestli Operační program Podnikání a inovace probíhající v letech 2007 - 2013 na území České republiky, mimo hlavního města Prahy, má pozitivní vliv na zvyšující se množství minipivovarů v ČR. Práce analyzuje samotný program Rozvoj, který dotacemi do technologického vybavení napomáhal zvyšovat konkurenceschopnost malých a středních podniků, ukazuje jeho průběh i možné výhody či nevýhody. Pomocí dotazníkového šetření se pak zjišťuje vhodnost programu v daných minipivovarech. Ověřovanou hypotézu, tedy že program Rozvoj má pozitivní vliv na expanzi minipivovarů, lze všeobecně potvrdit. Práce však také ukazuje, že tohoto programu minipivovary více využívají pro zahájení činnosti, což však pravděpodobně nesnižuje účel programu.