Analýza faktorů nezaměstnanosti ve vybraných krajích České republiky v letech 1999 - 2014 - Vázler, Lukáš; Komrska, Martin; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce se zabývá analýzou faktorů, které mají vliv na nezaměstnanost ve vybraných krajích České republiky. Jako referenční kraje jsou vybrány Jihočeský, Jihomoravský, Karlovarský a Ústecký kraj v období mezi roky 1999 až 2014. Odhad ekonometrického modelu byl vytvořen na základě sestaveného panelu pro výše uvedené čtyři kraje s celkovým počtem 64 pozorování. Bakalářská práce zkoumá vliv faktorů z ekonomické a sociologické oblasti na obecnou míru nezaměstnanosti a registrovanou míru nezaměstnanosti. Práce potvrzuje vliv pohlaví, vzdělání a výše dávek v nezaměstnanosti v předpokládaném směru působení. Naopak věk a zdravotní stav působí v opačném než předpokládaném směru.
Vedoucí práce: Martin Komrska
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses