Budoucnost automatizovaného investičního poradenství v ČR - Sychra, Pavel (2016)
Diplomová práce se věnuje problematice digitalizace investičního poradenství. Práce je zaměřena na implementaci automatizovaného poradenství v podmínkách České republiky. V první kapitole je důraz kladen zejména na teoretické vymezení investičního poradenství. Dále se kapitola zaměřuje na stav investování, investičních znalostí a poskytované poradenství v podmínkách českého trhu. Druhá část práce je celá věnovaná analýze robo-poradenství v zahraničí. Poslední část práce se věnuje možnostem, rizikům a možným přínosům implementace automatizovaného investičního poradenství v České republice.