Komparace zdravotního systému České republiky a Rakouska v období 2004 – 2014 - Veselá, Kristýna; Lukášová, Tereza; Bartůsková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací dvou zdravotnických systémů v letech od 2004 do 2014. Zdravotní systém České republika a Rakouska vychází z Bismarckova modelu a jsou si v mnohém podobné. V teoretické části je popis základních pojmů z oblasti zdravotnictví a je zde popsána typologie zdravotnických systémů. V praktické části je stručná analýza obou systémů a následně jejich komparace z hlediska financí, ale také z hlediska kvality péče. Na základě porovnaných ukazatelů bylo zjištěno, že Rakouský zdravotnický systém je výhodnější než systém České republiky.
Vedoucí práce: Tereza Lukášová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses