Vládní dluh a dluhová služba České republiky v letech 2000 - 2015 - Krpata, Jan; Pikhart, Zdeněk; Chmelová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce analyzuje nastavení fiskální politiky, vývoj vládního zadlužení a dluhovou službu České republiky v letech 2000 až 2015. Teoretická část je zaměřena na vymezení základních pojmů a teorie problematiky vládních financí. Podstatná část práce se věnuje vymezení teoreticky optimální fiskální politiky a způsobu jejího hodnocení. Praktická část se zabývá vývojem vládního zadlužení České republiky se zaměřením na nastavení fiskálních politik v průběhu sledovaného období. V práci je zhodnocena rovněž kvalita predikcí vládních institucí, na jejichž základě se plánují vládní rozpočty. Poslední část práce se zabývá analýzou dluhové služby a predikcí fiskální politiky i dluhové služby pro rozpočtová období 2016 a 2017. Výsledky ukazují, že vláda realizuje spíše procyklickou fiskální politiku, která prohlubuje hospodářské cykly.
Vedoucí práce: Zdeněk Pikhart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses