Alternativní pracovní úvazky v krajské správě Pardubického kraje v roce 2015 - Strauss, Jakub (2016)
Bakalářská práce mapuje situaci využívání alternativních úvazků v krajské správě Pardubického kraje. Práce je rozdělena do dvou částí. První část popisuje trh práce a uvádí benefity plynoucí z alternativních úvazků, ale také jejich negativa. Druhá část práce se zaměřuje na četnost využívání různých alternativních forem zaměstnání. Dále se zaobírá pohledy samotných úřadů právě na tuto problematiku. Práce také analyzuje, kde jsou problémy v zaměstnávání osob alternativní formou úvazku ve státní správě.