Vývoj bankovnictví na Ukrajině v období současné krize - Andrianova, Anna; Dvořák, Petr, 1960-; Galuška, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Předmětem diplomové práce je analýza vývoje bankovního systému Ukrajiny a posouzení úrovně koncentrace bankovního systému v podmínkách krize let 2014-2015. V teoretické části jsou nejdříve uvedeny klasifikace a příčiny vzniku bankovní krize, v neposlední řadě jsou popsány historické aspekty formovaní krizí na Ukrajině. Praktická část je zaměřena na zhodnocení úrovně finanční bezpečnosti a makroekonomické situace na Ukrajině. Důraz je kladen na vyčlenění problémů a specifiky fungování tuzemských bank a zároveň je posouzena úroveň koncentrace bankovního trhu. Provedená analýza poukazuje na to, že bankovní krize je výsledkem nahromaděné makroekonomické nerovnováhy z minulosti a chyb při provádění současné protikrizové politiky. Kromě toho, v současné době účinnost fungování většiny tuzemských bank zůstává na nedostatečné úrovně.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses