Hypoteční trh a jeho vývoj v ČR - Papp, Ondrej (2016)
Tématem této diplomové práce je hypoteční trh a jeho vývoj v České republice. Úvodní část práce se zaměřuje na objasnění základních pojmů a procesů souvisejících s hypotečními úvěry, které jsou doplněné o informace, jak funguje hypoteční trh v České republice. Druhá část práce se zabývá aktuálním stavem na českém hypotečním trhu, a to především z pohledu statistických čísel. Ve třetí části práce je provedeno srovnání nabídek jednotlivých poskytovatelů hypotečních úvěrů včetně jeho vyhodnocení. V následující části pak dochází ke srovnání oficiálních nabídek s nabídkami reálnými. Poslední pátá část je zaměřena na vývoj hypotečního trhu. V této části však není pozornost upřena na historický vývoj, ale na události a produktové novinky, které formují současný tuzemský hypoteční trh a jeho budoucí podobu.