Úvěrová a měnová politika - Petřivalský, Jiří, 1928-1993 (Řada ekonomické literatury, 1973)
Učebnice vysvětluje principy a nástroje úvěrové a měnové politiky v podmínkách socialistického hospodářství, zaměřuje se na fungování finančního systému a úlohu bank při řízení ekonomiky.