Úvěrová a měnová politika - Petřivalský, Jiří, 1928-1993 (Praha : SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1973)
Učebnice vysvětluje principy a nástroje úvěrové a měnové politiky v podmínkách socialistického hospodářství, zaměřuje se na fungování finančního systému a úlohu bank při řízení ekonomiky.
Vydalo SNTL - Nakladatelství technické literatury ve spolupráci s ALFA - Vydavatel'stvo technickej a ekonomickej literatúry, Bratislava
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: socialistické hospodářství; tržní ekonomika; finance; měnová politika; úvěry; učebnice vysokých škol; socialist economy; market economy; finance; monetary policy; credit; textbooks (higher)