APLIKACE ENERGETICKÉ POLITIKY EU V ČESKÉ REPUBLICE – FVE - Nešpor, Jakub; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Maule, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Podpora fotovoltaických elektráren, které vznikly před rokem 2014, stejně tak jako obnovitelných zdrojů energie obecně uměle navyšuje cenu energií a toto opatření má i druhotné efekty v podobě zvyšování cen zemědělské půdy a tedy i potravin. Regulace zároveň vytváří distorze například na trzích s uhlím, kde se snižuje poptávka po této komoditě. Tato diplomová práce se zabývá představením zavedené regulace a rozborem motivů zavedení kvót v energetické politice států Evropské unie. Následná analýza vyhodnocuje zamýšlené i nezamýšlené efekty regulace, které u této problematiky nejsou na první pohled vidět. Evropská komise doposud neplánovala přehodnocení této politiky podpory obnovitelných zdrojů.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses