BIOPALIVA – PŘÍČINY A DŮSLEDKY ZAVEDENÍ - Bogdanov, Igor; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Munzi, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Cílem diplomové práce je analyzovat ekonomické a ekologické důsledky zavedení regulace povinného přimíchávání biosložky do pohonných hmot a dokázat její neefektivnost. Teoretická část práce detailně shrnuje důvody zavedení regulace včetně legislativního rámce a generační evoluce biopaliv. Analytická část za pomocí statistického rozboru časových řad a cenových a efektivnostních indexů vyhodnocuje účinnost biopaliv ve vztahu k omezení emisí skleníkových plynů. Dále je zde specifikován dopad zavedení biopaliv na ekonomiku skrze ceny pohonných hmot, vztah biopaliv a motorů a vliv biopaliv na cenu potravin, životní a sociální prostředí.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses