Vývoj výdajů veřejných rozpočtů ve světle průběhu politických cyklů v ČR v letech 2000 - 2015 - Kříž, Karel (2016)
Práce se zabývá analýzou vývoje veřejných výdajů ČR mezi roky 2000 a 2015 s ohledem na průběh politických cyklů. Na základě reálných výsledků hospodaření získaných ze státních závěrečných účtů je provedena analýza celkového vývoje jednotlivých rozpočtových kapitol a zejména jejich meziroční komparace. Cílem práce je zjištění možného vlivu politických cyklů na výši a strukturu veřejných výdajů. Za tímto účelem autor vytvořil vlastní teoretické předpoklady a stanovil originální metodologický postup. Výsledná zjištění vytvořenou hypotézu z větší části potvrzují.