Aplikace dodacích parit v Air&Sea přepravě - Lohynská, Veronika (2016)
Diplomová práce se zabývá praktickou aplikací dodacích parit v námořní a letecké přepravě, která byla provedena u zasílatelské firmy Hellmann Worldwide Logistics s.r.o. Teoretická část charakterizuje leteckou a námořní přepravu se zaměřením na vývoj v Evropě. Probrány jsou Mezinárodní výkladová pravidla INCOTERMS 2010. V praktické části je za pomoci poskytnutých obchodních případů od firmy Hellmann vysvětlena aplikace dodacích parit včetně jejich porovnání. Zvoleny byly vývozní a dovozní operace na trase Evropa a Dálný východ.