Spolupráce správců daně při potírání dańových úniků v DPH - Papřoková, Veronika; Zídková, Hana; Toman, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá jednotlivými opatřeními administrativní spolupráce správců daní při potírání daňových úniků v oblasti DPH, které se v současné době využívají v Evropské unii. Mezi nejčastější administrativní opatření lze zařadit výměnu informací na žádost nebo bez žádosti, systém VIES, multilaterální kontroly a decentralizovanou síť Eurofisc. Hlavním cílem je shrnutí jednotlivých opatření s důrazem na administrativní spolupráci a zhodnocení její efektivnosti v boji proti daňovým únikům. Další část práce se věnuje typům daňových úniků a nástrojům, které jsou proti nim v České republice využívány.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses