Digitalizace filmového materiálu v kontextu filmových archivů - Machová, Jana (2015)
Diplomová práce se věnuje tématu archivace filmového materiálu, jeho digitální restauraci a možnosti archivace digitální podoby filmu. V teoretické části bude čtenář seznámen se základními pojmy souvisejícími s tématikou uchovávání filmového materiálu a digitalizace. Proces digitalizace bude vysvětlen v teoretické rovině i na praktických příkladech digitalizace filmu Staré pověsti české. Na základě teoretických poznatků z první části bude v praktické části rozebírána situace ohledně digitalizace filmového materiálu v České a Slovenské republice. Práce si klade za cíl zjistit základní odlišnosti v přístupu k digitalizaci filmového materiálu v těchto dvou zemích.