Ocenění obchodního závodu CZC.cz, s.r.o. - Mareš, Jakub; Krabec, Tomáš, 1981-; Pekař, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem diplomové práce je odhad tržní hodnoty 100% obchodního podílu společnosti CZC.cz, s.r.o. ke dni ocenění 31. 12. 2014. Práce je rozdělena do šesti částí. Úvodní kapitoly popisují postup vypracování posudku a základní informace o společnosti CZC.cz, s.r.o.. Následuje strategická a finanční analýza společnosti, které odpovídají na otázku, zda společnost splňuje předpoklad going concern. Na základě analýz společnosti je pro ocenění zvolena metoda diskontovaných peněžních toků pro vlastníky s využitím parametrického vzorce. Metoda odvětvových multiplikátorů a ocenění na principu historických cen jsou zvoleny jako kontrolní metody ocenění. V závěru jsou shrnuty zjištěné výsledky práce a stanovena tržní hodnota společnosti.
Vedoucí práce: Tomáš Krabec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses