Ocenění podniku v mezinárodním prostředí - Ludvíková, Denisa (2016)
Cílem této diplomové práce je stanovit hodnotu podniku Svijany, a.s. pomocí výnosových metod FCFF a FCFE pro účel vlastníků společnosti k 31. 12. 2014. Práce je rozdělena do dvou částí, na teoretickou a praktickou. Obě části jsou nadále dle logiky rozděleny do více podkapitol. Teoretická část vymezuje pojmy, důvody a postup při oceňování podniku. Praktická část aplikuje zmíněné postupy teoretické části. Praktická část obsahuje strategickou analýzu a finanční analýzu, které jsou nezbytné pro budoucí určení hodnoty podniku, dále určení generátorů hodnoty, na jejichž základě je vyhotoven finanční plán. Na základě těchto propočtů bylo zhotovené finální ocenění podniku a jednotlivé metody ocenění byly na závěr práce porovnány.