Ocenění podniku v mezinárodním prostředí - Ludvíková, Denisa; Strouhal, Jiří, 1980-; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem této diplomové práce je stanovit hodnotu podniku Svijany, a.s. pomocí výnosových metod FCFF a FCFE pro účel vlastníků společnosti k 31. 12. 2014. Práce je rozdělena do dvou částí, na teoretickou a praktickou. Obě části jsou nadále dle logiky rozděleny do více podkapitol. Teoretická část vymezuje pojmy, důvody a postup při oceňování podniku. Praktická část aplikuje zmíněné postupy teoretické části. Praktická část obsahuje strategickou analýzu a finanční analýzu, které jsou nezbytné pro budoucí určení hodnoty podniku, dále určení generátorů hodnoty, na jejichž základě je vyhotoven finanční plán. Na základě těchto propočtů bylo zhotovené finální ocenění podniku a jednotlivé metody ocenění byly na závěr práce porovnány.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses