Systém managementu společenské odpovědnosti ve vybrané firmě. - Kluc, Martin; Plášková, Alena, 1949-; Bílková, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem práce je popsat a zhodnotit současný stav společenské odpovědnosti ve vybrané organizaci (Letiště Praha, a.s.), a navrhnout možná zlepšení na základě odpovědí, zjištěných pomocí dotazníkového šetření. A také díky analýze zprávy o společenské odpovědnosti, kterou Letiště Praha vydává, v porovnáním s požadavky Global Reporting Initiative verzí G4. V první části práce jsou v teoreticky rozebírány základní rysy a principy společenské odpovědnosti, přístupy k hodnocení a zmíněny trendy v reportování. Dále jsou popisovány specifika a vývoj letecké dopravy a použitá metodologie při vytváření dotazníku. V praktické části práce je popsán současný stav společenské odpovědnosti pražského letiště. Na základě dotazníkového šetření a provedené analýzy reporty dle směrnice GRI jsou v závěru práce vyřčeny odpovědi na hypotézy z úvodu práce a také navrhnuta možná zlepšení.
Vedoucí práce: Alena Plášková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses