Mýtný systém ve Spolkové republice Německo - Jakeš, Petr (2016)
Diplomová práce se zabývá mýtným systémem ve Spolkové republice Německo. V teoretické části práce jsou popsány technologie používané v systémech elektronického výběru poplatků, satelitní navigační systémy a německá silniční a dálniční infrastruktura. Hlavní část práce se zabývá německým mýtným systémem, který je provozován společností Toll Collect GmbH. V praktické části je blíže zkoumána platba pomocí tankovacích karet, zmíněna je i alternativní možnost platby. V případové studii je zkoumáno, zda se dopravcům vyplatí či nevyplatí objíždět zpoplatněné silniční a dálniční úseky.